446

                                                          “Wat moet je dan?”

 

Op 5 maart zal onze minister van Binnenlandse zaken, mevrouw Kasja Ollongren, afdalen naar het zuiden om met de Parkstadgemeenten te overleggen hoe een toekomstige herindeling eruit moet gaan zien. Let wel: niet óf er een herindeling moet komen, maar hoe! CDA-er en deputé Ger Koopmans loopt in de aanstaande parade met de vaan voorop, want hij ziet een herindeling wel zitten. Lekker makkelijk om over andermans zaken te beslissen zonder er zelf slachtoffer van te worden en rekenschap te geven aan je kiezers. Nu Landgraaf flink verzet heeft geboden, richt men zijn pijlen op de andere Parkstadgemeenten en Kerkrade zou wel eens, gedwongen, het loodje kunnen leggen. Iets wat de lokale politiek absoluut niet wilt. Dat kunnen we lezen in de diverse gemeeteraadsverkiezingsprogramma’s (zo’n woord levert veel Scrabblepunten op). Stel je voor: Roda JC Heerlen in plaats van Roda JC Kerkrade… een gruwel voor menige geel-zwarte supporter. Maar de “gewone man”, waar het huidige kabinet mee koketteert, zal wel niets te vertellen hebben. Wat moet je dan?

Onze club is het nieuwe jaar goed begonnen. Een gelijkspelletje op Twente, winst op Excelsior, gevolgd door een wederom gelijke stand tegen AZ. Winst van vijf punten. Helaas ging de strijd tegen Ajax verloren. Wat belangrijker is, is het vertoonde spel en de wil en de drang om er iets goeds van te maken, zelfs bij een achterstand. De nieuwelingen hebben een toegevoegde waarde, en waar Caanen het niet kon met een batterij aan vreemde snuiters, weet van Veldhoven garen te spinnen met een low budget. Het blijft oppassen voor en met blessures die zomaar uit het niets komen (Schahin en Avdijaj), maar ook reeds lang afwezigen (Paulissen, Götz). Het maakt de spoeling dun. De opzet van de huidige competitie lijkt een zware wissel te trekken met veel wedstrijden in een betrekkelijk korte tijd. Wetende dat Roda wellicht ook ingestemd heeft met deze opzet (maar dat weet ik natuur lijk niet zeker; misschien was Roda wel een van de weinigen die tegen stemden waar de meeste stemmen gelden???) lijken we nu de tol te moeten betalen. Maar wat moet je dan?

Wat hebben onze mannen een heerlijke pot bekervoetbal in Tilburg laten zien. Het sprookje leek over bij de gemiste strafschop van Ndenge, maar niets is minder waar. De KNVB, liet zich weer eens via de videoreferee gelden door een zuiver doelpunt alsnog af te keuren door, wat nu blijkt, een onvolkomenheid en niet nader te duiden regeltje tussen de regels, die opeens maakt dat regels niet duidelijk zijn en men zich door anderen moeten laten beleren wat nu te doen. Valt het uit in het voordeel van de KNVB (en Willem II) hebben de bondsheren alsnog hun handen niet vuil gemaakt. Valt de Europese beslissing uit in het voordeel van Roda zal men wellicht besluiten dat het een leermoment was, doet men een plas en gaat over op hoe het was. Maar wat moet je dan? Roda zal de stap naar de burgerrechter evenwel niet schuwen. Gaat tenslotte ook om een flinke zak geld dat men niet zomaar uit handen wil geven. Persoonlijk wil ik het Martin van Geel nog wel lastig gaan maken in de halve finale en m.i. hebben we daar ook alle recht op…

Even de soap aanhalen rondom de Foesbalbuun. Helaas moest deze stichting zichzelf vorige week opheffen wegens financiële malaise. Een malaise was ontstaan door een vordering van Roda JC, via een jurist, van welgeteld € 750,- voor het overtreden van het auteursrecht. De stichting had, zonder toestemming, drie foto’s geplaatst op haar FB-site (en er ook weer snel afgehaald) van enkele jeugdspelers ter illustratie van een bericht. De clubkas werd omgekeerd, te weinig centjes geconstateerd en de stichting ontbonden. Maar wat moet je dan? Had dat nou niet anders gekund? Maak je daar nou vrienden mee? Goedwillenden de mes op de keel zetten. Waarin een grote club, klein kan zijn…

Korotajev is vrij. Naar verwachting zal hij snel de zaken met de club weer gaan opnemen. Vloeien de centjes alsnog richting PLS. Hoop dat de waan en minachting van de Nederlandse voetbalpers nu gerectificeerd wordt. Er heeft zich, naast Schrouff en Korotajev, nu een nieuwe suikeroom (Azimi) aangediend, die enkele maanden geleden te zien was in het programma “Schatrijk Steenarm”. Hij hield in dat programma niet van katten en reed rond in een heuse Lamborghini. Een welgemeend advies: Roda, kijk uit dat dit niet een nieuw lachertje van de week is die ons publicitair weer doet dalen op de imagoladder. Hou het lekker binnenkamers tot de handtekeningen zijn gezet en de centjes op de bankrekening staan. Maar blijkbaar weten de Limburgse media het altijd sneller dan de club zelf. Wellicht zijn het zelfs enkel speculaties van overijverige journalisten die even klaar zijn met berichtgeving over carnaval, En tja,… wat moet je dan?

Sjunne Vasteloavend zesamme!

’t Lempsje

Reacties kunt u sturen: vocer1960@hotmail.com

Twitter: http://twitter.com/Lempsje

Website/webblog: http://lempsje.tumblr.com

Ook te volgen via Facebook